03.07.2024 15:30

Електробусите по линия № 100 във Велико Търново тръгват от 4 юли

От утре – 4 юли, стартира новата автобусна линия №100 във Велико Търново, по която ще пътуват три електробуса.
Линията свързва изградените два буферни паркинга с централната и стара градска част, музейните и културни обекти и основни туристически забележителности.
Електрическите автобуси ще се движат по следния маршрут: Буферен паркинг „Сержантско училище“ – спирка „Беляковско шосе“ – бул. „България“ – спирка „Съдебна палата“ – спирка „Община/МДТ“ – улица „Независимост“ – улица „Стефан Стамболов“ – площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец – кв. „Асенов“ /спирка „Църква „Св. Св. Петър и Павел““/ - улица „Св. Климент Охридски“ – Буферен паркинг „Френхисар“ и обратно.
От Буферен паркинг „Сержантско училище“ електробусите ще се движат от 9:00 до 18:20ч. вкл. през 20 минути. Обратно – от Буферен паркинг „Френхисар“ линията е с разписание от 9:30 ч. до 18:30 ч. вкл. през 20 минути. Разписанието е валидно и през работни, и през почивни и празнични дни.
Електрическите автобуси са закупени по проекта за интегриран градски транспорт, оператор е Общинско дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.
Еднократният билет е с цена 1,50 лева, колкото е и за останалите линии от транспортната схема. С пускането на буферните паркинги се въвеждат преференциални цени за паркиране и пътуване с електробусите. Стойността на билетите за превоз ще се приспада от таксата за паркиране, затова е необходимо гражданите, използващи този вид услуга, да ги запазят до напускането на МПС от паркинга.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.