30.04.2013 18:00

Даниел Панов решава дългогодишният проблем с влизането на автомобили на Самоводската чаршия

Спешно преасфалтират частично ул. "Стефан Стамболов”

   Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов констатира по време на направената лично от него инспекция, че е завършил ремонта на връзките по ВиК проекта на входа на Самоводската чаршия по ул. „Г. С. Раковски”. След извършването на ремонтните дейности и подмяна на съоръженията по ВиК е пренаредена и изцяло възстановена калдаръмената настилка на чаршията.
По разпореждане на кмета на общината спешно е извършено асфалтиране на участъците от ул. „Стефан Стамболов”, върху които вече е извършена подмяна на ВиК съоръженията. През нощта ще бъде извършено цялостно измиване на улиците в централната градска част, за да може Велико Търново да посрещне подобаващо един от най-светлите християнски празници.
Даниел Панов нареди непосредствено след Великденските празници, след 7 май, да бъдат монтирани устройства, ограничаващи движението, които ще регулират влизането и движението на МПС по Самоводската чаршия. Решението е взето след провеждане от страна на кмета на редица разговори с майсторите, търговците и собствениците на заведения на чаршията. Те са изразили надежда, че след дълги години очакване Даниел Панов най-сетне ще намери разумно и трайно решение на този наболял проблем.
След въвеждането на ограничителните мерки автомобили ще бъдат пропускани за влизане на Самоводската чаршия само за по два часа сутрин и вечер за нуждите на търговските обекти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.