21.04.2013 20:00

Даниел Панов и Община Велико Търново с престижни награди от международно изложение „Културен туризъм”

  Заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, връчи част  от най-престижните награди на десетото международно туристическо изложение „Културен туризъм". От името на министерството г-н Иво Маринов връчи на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов икона на Светите братя Кирил и Методий по повод изключително успешното провеждане на юбилейното X-то издание на туристическата борса, както и за личния му принос за създаване и утвърждаване на изложението, като единствения специализиран форум в България за културен туризъм.
Носител на наградата „Асеневци" на Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции за цялостен принос за популяризиране на културно-историческото наследство на България и съхраняване на българската историческа памет стана Община Велико Търново. Призът за най-атрактивен щанд получи Община Пловдив. За успешно първо участие на изложението бе отличено посолството на Виетнам.  Награда за най-атрактивно представяне на туристически продукт бе присъдена на Община Ивайловград  за представяне на античната вила Армира.
Великотърновският историк и археолог доц. Хитко Вачев бе отличен с голямата награда за личност с принос в развитието на културния туризъм. На церемонията бяха връчени и наградите на деветото издание на международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа", както и отличията в първото издание на конкурса „Чети и пътувай", за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм на празника на розата в Казанлък, за най-ефективни журналистически рубрики и публикации за кампанията „Нека заедно преоткрием своя град" на вестник „Янтра Днес" и Община Велико Търново и за най-оригинален плакат за събитие в областта на културния туризъм на регионален исторически музей - Варна.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.