12.07.2022 14:00

Влизаме с електронен билет на Царевец и в музеи във Велико Търново и Арбанаси

Туристите във Велико Търново и Арбанаси вече могат да използват електронни билети за най-посещаваните музейни обекти и забележителности. Те могат да бъдат закупени по лесен и достъпен начин на сайта tickets.museumvt.com. Интегрирани са съвременните дигитални начини за разплащане.
На входа на Царевец, в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ и в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“ са монтирани турникети. Достъпът до крепостта и до музейните обекти става бързо и лесно, след като устройствата сканират кода на електронния билет.
Със закупени през сайта tickets.museumvt.com билети туристите могат да посетят и следните обекти: църквите „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Рождество Христово“, заедно с Констанцалиевата къща в Арбанаси, крепостта Трапезица, Музей „Възраждане и Учредително събрание“, Църква „Св. Св. Петър и Павел“, Археологически музей и Сарафкината къща във Велико Търново. Достъпът е чрез преносими четци, разполагащи с мобилно приложение за сканиране на електронен билет.
Иновацията е част от политиките на Община Велико Търново за повишаване на туристическия интерес към Старата столица и Арбанаси и за улесняване на чуждестранни и български туристи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.