20.06.2019 16:30

Велико Търново кани занаятчии от двете страни на река Дунав на голям базар

Събитието е част от проекта FairDeal с водещ партньор Община Велико Търново

Голям базар за занаятчии ще се състои във Велико Търново на 6 и 7 юли. Събитието дава възможност на производители и творци от двете страни на река Дунав – България и Румъния, да представят своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор. 38 атрактивни павилиона ще са на разположение на занаятчиите в парк „Марно поле“, а на специална сцена местни и гостуващи формации ще могат да пресъздадат обреди, свързани с традиционните занаяти.
Базарът е част от проекта “FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори - Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър "Марин Сореску" - Крайова (Румъния).
Базарът е насочен към производители на кулинарни и стопански продукти както от Велико Търново и областта, така също от всички български и румънски области, част от трансграничния регион на двете държави.
Участието е напълно безплатно, а допълнителна информация може да бъде получена на телефони 062619307 и 0887630732.
Съпътстващо събитие е и семинар, по време на който ще бъде представена първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“.
Откриването на базара във Велико Търново е на 6 юли в парк „Марно поле“ от 10,30 ч.
В края на октомври занаятчийски базар бе организиран и в град Крайова, Румъния. Участие в него взеха 40 производители, творци и пазители на българщината от Велико Търново, включително майстори от прочутата в цял свят Самоводска чаршия.
Няколко основни предимства ще има новата платформа, след като заработи:
  • FairDeal дава шанс на всеки производител лесно да се регистрира и чрез интернет да предлага своята продукция на много широка аудитория.
  • FairDeal ще помогне на малкия и средния бизнес да разшири контактите си, да рекламира бързо, лесно и достъпно продукцията си.
  • FairDeal ще бъде безплатна за ползване от производители и занаятчии за срока на проекта.
FairDeal ще постави уникалните занаятчийски продукти от двете страни на р. Дунав във фокуса на внимание на крайния потребител, ще бъде скъсена и връзката между доставчик и клиент.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.