27.02.2019 15:00

25 милиона лева инвестира „Кауфланд“ във Велико Търново

Най-съвременният в България хипермаркет на „Кауфланд“ бе открит във Велико Търново. Обектът се намира на улица „Краков“ и бе построен на мястото на замразения за няколко десетилетия и недовършен строеж на т.нар. хирургически корпус.

Компанията е поредният инвеститор, който избира Старата столица през последните няколко месеца. Над 100 са разкритите нови работни места. Цялостната инвестиция, включваща закупуването на терена, който бе държавна собственост, събарянето на недовършения строеж, решаването на проблема с подпочвените води и изграждането на хипермаркета, е за около 25 милиона лева.

Церемонията по откриването бе уважена от заместник-кмета на Старата столица Снежана Данева-Иванова. Тя приветства всички присъстващи от името на кмета Даниел Панов. Снежана Данева-Иванова и изпълнителният директор на „Кауфланд България“ ЕООД Иван Чернев прерязаха лентата на хипермаркета. Благослов отслужи отец Славчо Иванов, който освети и подаръка от Община Велико Търново – икона на св. Николай Мирликийски. Сред гостите бяха също областният управител проф. Любомира Попова и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Заместник-кметът коментира, че инвестицията на „Кауфланд“ е още едно доказателство за добрата бизнес среда във Велико Търново и за развитието на града. „Всички помним как изглеждаше това място съвсем доскоро. Благодаря на инвеститорите, че се справиха толкова бързо и преобразиха тази част на Велико Търново. Със закупуването на терена е осигурена и реална възможност за изграждането на нов корпус на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“, който ще се намира в непосредствена близост до настоящата основна база“, подчерта Снежана Данева-Иванова и пожела успех на новия хипермаркет, на екипа от служители и ръководители, както и на всички клиенти.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.