20.07.2018 14:30

Председателят на здравната комисия в Общинския съвет е отличен в националната кампания „Лекарите, на които вярваме“

Петима медици от Велико Търново – с високо признание от пациентите

Председателят на постоянната комисия по здравеопазване във Великотърновски общински съвет д-р Николен Стойнов е отличен в националната кампания „Лекарите, на които вярваме“, инициирана от вестник „24 часа“. Благородната класация е съставена от пациентите, а водещи критерии са както професионализма на медиците, така също вниманието към хората, човешката съпричастност и изграденото взаимно доверие.

Д-р Николен Стойнов е известен хирург, завежда II хирургично отделение и оперативния блок към Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“. Специализирал е при проф. Радослав Гайдарски и при доц. Красимир Василев, както и в клиника по лапароскопска хирургия в Кьолн, Германия. Приз от стартиралата през 2011 г. ежегодна кампания „Лекарите, на които вярваме“ д-р Стойнов получава за трети път.

Още четирима медици от Велико Търново са отличени в тазгодишното издание на класацията. Това са д-р Стефан Филев – директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, специалист по анестезиология и реанимация, известният в цяла България стоматолог и специалист по лицево-челюстна хирургия д-р Петър Пенев, д-р Василиса Василева – завеждащ клиничната лаборатория на Комплексния онкологичен център в Старата столица, както и младият специалист по дентална медицина д-р Деница Пенева.

В благородната класация са включени общо 466 лекари от цяла България – специалисти от различни профили в медицината, както и магистър-фармацевти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.