27.10.2017 17:00

Даниел Панов е кмет на 2017 година в България

Кметът на Велико Търново Даниел Панов спечели голямата награда "Кмет на 2017 година". Престижното отличие бе присъдено от Портала на българските общини -  Кмета.бг. Наградата бе връчена от българския еврокомисар Мария Габриел и е в категория "Голяма община".
В разделите за средна и малка община големите награди "Кмет на годината" получиха управниците на Тутракан и Стамболийски Димитър Стефанов и Георги Мараджиев.
"За мен е изключителна чест, гордост и отговорност да бъда носител на наградата „Кмет на годината” на Kмета.БГ за 2017 година. Да получа това престижно отличие не би било възможно без подкрепата и усърдната работа на моите колеги в Община Велико Търново и на екипа ми в Националното сдружение на общините. Благодаря на всички колеги!
Тази награда е за Велико Търново и всички великотърновци! Благодаря на моите съграждани, че вече шест години заедно превръщаме Старата столица в съвременен европейски град", каза Даниел Панов по време на церемонията.
Кметът на Старата столица благодари също на българското правителство, начело с премиера Бойко Борисов, като подчерта, че централната власт все по-силно се вслушва в гласа на кметовете и на Националното сдружение на общините.
"Благодаря на всички колеги в Националното сдружение на общините. Ние сме най-силната неправителствена организация в България и сме пример за единство", каза още Даниел Панов.
Той посочи, че чрез създадения от Боян Томов и екипа му портал Кмета.БГ общините наистина имат свой дигитален информационен свят, в който всяко постижение веднага става достояние на обществото.
Десетки кметове от цяла България бяха отличени за постижения в различните сектори и обществени сфери. "Поздравям колегите за получените награди. Пожелавам им много бъдещи успехи", добави Панов.
В церемониятата по награждаването участваха също Марко Маркула - вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Искра Михайлова - председател на комисията по регионално развитие  в Европейския парламент, европейският народен представител Андрей Новаков, министрите на туризма и на младежта и спорта - николина Ангелкова и Красен Кралев. Гости на събитието бяха дипломати, представители на различни институции и организации, омбудсманът Мая Манолова.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.