23.08.2017 15:00

Опера Пловдив гостува на "Сцена на вековете" 2017 с хитовия си проект „Коса“

Събитието ще се проведе на 5-ти септември от 21:00 часа

След успеха на концерт-спектакъла „Исус Христос суперзвезда“, представен през 2016 година в летния музикален фестивал „Сцена на вековете”, тази година Опера Пловдив продължава традицията да гостува в старопрестолния град с обичани рок-класики, върнати за нов живот на сцената. Най-успешният мюзикъл в историята на жанра „Коса“ от Голт Макдермот, Джеръм Рагни и Джеймс Радо ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив на 5-ти септември от 21:00 часа.
Незабравимите хитове от саундрака на култовия филм на Милош Форман и енергията на младите талантливи солисти ще се слеят, за да взривяват публиката на вековната сцена на крепостта Царевец.
В ролите на Клод Буковски, Бъргър, Улф, Шийла, Рони и цялата плеяда от любими герои от "Коса" публиката на Велико Търново ще види своята съгражданка Маги Джанаварова (Мюзик Айдъл), актьорите Радослав Владимиров (трупа "Терморитъм" към "Импро ха-ха") и Стелиан Радев (номинации за Икар и Аскеер 2016 за изгряваща звезда), както и певците Радостин Василев (Игра на хорове в Шоуто на Слави), Едит Унджиян (вокал на Биг Бенд Пловдив), Мартин Костадинов (Voice Of Boys), Весела Делчева (Музикален театър) и познатата от клубната сцена Елена Сиракова. Диригент е Константин Добройков, а  постановъчния екип е в състав: режисьор - Георги Динев, хореограф - Анна Пампулова, художник костюми - Яна Дворецка, вокална подготовка – Яна Делирадева.
Любопитно е, че официален вдъхновител на проекта на Опера Пловдив е легендарният американски актьор Джон Савидж от филма на Милош Форман, който лично се срещна със солистите и пя заедно с тях на една сцена малко преди премиерата на концерт-спектакъла в Пловдив през пролетта.
"Коса“ на Пловдивската опера провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21-ви век.
Билети за „Коса“ се продават в www.eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. "Христо Ботев" № 5 във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.