28.04.2016 14:11

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Уважаеми граждани на община Велико Търново,
Братя и сестри в Христа,
Пред нас е най-светлият празник в годината за всички християни – Възкресение Христово.
В тези празнични дни душата възликва открито, свободно и с щедрост за най-голямото чудо в света – победата над смъртта.
Възкресение Христово е празник на празниците и тържество на тържествата. Ден на победата над смъртта и тлението, ден на преодоляването на злите сили в нас и в света, празник на светлината.
Св. Григорий Богослов пише: „Христос възкръсна от мъртвите – възкръснете с Него и вие; Христос е в Своята слава – възлезте и вие към Неговата слава; Христос се изтръгна от гроба – освободете се и вие от оковите на греха!”.
Нека нашите сърца се възрадват на вестта за възкръсналия Христос. Нека светлината на Христовото Възкресение прогони от нашия живот мрака и да го изпълни с дела на Божията правда, любовта и милосърдието. Нека се помолим Бог да ни дарува здраве, мир, благополучие и спасение.
Нека помним, пазим и предаваме на нашите деца многовековните български традиции на Великден. Нека в дните на Възкресение Христово бъдем заедно със семействата си, с близките си и любими хора за споделим тези радостни мигове.
Нека, спазвайки традицията през следващите 40 дни като нашите предци се поздравяваме с хилядолетният радостен възглас „ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ“.
Кмет на Община Велико Търново
Даниел Панов

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.