11.02.2016 12:00

Продължава монтирането на нови спирки във Велико Търново след настояване на кмета Даниел Панов

Във Велико Търново монтират нови спирки след настояване на кмета Даниел Панов. Първият от новите навеси бе поставен до Летния театър, откъдето тръгват градските автобуси с номера 1 и 2. Още два модулни заслона от новия модел са монтирани до сградата на Регионалната дирекция по горите и по ул. „Мармарлийска”, срещу бившето Аптечно управление.
Обновяването на автобусните спирки във Велико Търново е дейност, възложена на частна фирма след концесия. Неспазването на графиците за подмяна на заслоните бе предмет на жалби от гражданите на Велико Търново. По тази причина кметът Даниел Панов и експерти от администрацията проведоха редица разговори с представители на концесионера.
За последно темата бе обсъдена в края на миналата година. По изричното настояване на Даниел Панов изпълнителите са обещали да ускорят дейността и в кратки срокове да сменят общо 12 спирки. Първите три модулни заслона вече са поставени, а останалите девет ще бъдат монтирани на различни места в града до края на месеца. С тях общият брой на подменените автобусни спирки ще надхвърли 50.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.