28.07.2014 16:40

Започна реализирането на един от най-атрактивните проекти в рамките на ЕASA Велико Търново 2014

С монтиране на стоманени греди започна реализирането на един от най-зрелищните и атрактивни проекти в рамките на 34 Европейска асамблея на студентите по архитектура.
С помощта на кран бяха монтирани металните греди, които са носещата конструкция та проекта „Небесна разходка“. Оригиналната идея на студентите по архитектура, участващи в асамблеята е да бъде създадено съоръжение, което излиза над линията на фасадите на сградите на ул. „Стефан Стамболов“ и позволява на хората, които ще застанат на него да имат видимост 180 градуса. То ще позволи старият град, Боруна и Янтра да бъдат видени по начин, по който никой никога до сега не ги е виждал. Съоръжението ще бъде особено атрактивно и за правенето на снимки и видео клипове, които по уникален начин ще покажат красотата на природата и архитектурата на Велико Търново.
Платформата ще позволява влизането в нея само на един човек в най-предната и част и ще бъде обезопасена с парапет, висок над 1,2 м.
Продължава работата по други атрактивни проекти на младите архитекти от цяла Европа. Пространството около Хуманитарна гимназия, под ж.п. пансиона, брега на река Янтра и Боруна са превърнати в ателиета и работилници на открито, които променят облика на града в позитивен аспект и създават зрелищни пространства за култура и почивка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.