ДГ "Пламъче”, гр. Дебелец

Icon Правилник за дейността (973,9 KB) Icon Стратегия за развитие (353,9 KB)

ДГ „Пламъче” е общинско детско заведение. За първи път отваря врати през 1969г. Построена е в южния край на града, на тихо и спокойно място. Помещава се в масивна двуетажна сграда с приземен етаж.Разполага с четири просторни и светли занимални, осигуряващи спокойно и безопасно пребиваване на децата. Сградата е с локално отопление с дизелово гориво. През 2009 г. е подменена изцяло дограмата.Сменена е канализацията, обновена е част от отоплителната система, обновени са санитарните възли и занималните.

Дворът на ДГ „Пламъче” е разположен върху 3600кв.м. площ. Озеленен е с храсти и огромни дървета, приютяващи под сенките си малчуганите през летните знойни дни.

Към момента се отглеждат 59 деца. Екипът, който се грижи за децата, се състои от 12 души – 5 педагози – 1 директор – магистър ПУП и Стопанско управление и 4 „Старши учители” – двама магистри –ПУП, двама професионални бакалаври. Двама от педагозите са с II ПКС и двама с IV ПКС. Има медицински специалист и 6 непедагогически персонал.

Нашата мисия

Стимулиране на развитието на децата и пълноценната им подготовка за училище, съобразена с Дои, чрез използване на съвременни технологии и интерактивни методи.

Нашата визия

Утвърждаване на детската градина като желана територия за децата, осигуряваща им равен шанс за качествено образование чрез съчетаване на добрите традиции и модернизация на процесите.

Нашата цел

Прилагане на образователни стратегии в съответствие с потребностите на всяка отделна личност и адаптиране към европейските измерения за качествено образование и учене през целия живот.

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.