ДГ "Надежда", гр. Килифарево

Icon Правилник за организацията на дейността (314,9 KB) Icon Стратегия за развитие (305,7 KB)

Град Килифарево се намира на 12 км от Велико Търново.Удобен за живеене, с богата история, интересни забележителности, с чистия въздух и природа, с тишината и спокойствието е подходящо място за отглеждане на деца.

ДГ „Надежда” e основана през 1952 г. В началото се помещава в пригодена за това къща, а през 1971 г. отваря врати специално построената за детско заведение нова сграда-близо до центъра, с много привлекателен външен вид и голям озеленен двор. Повече от половин век децата на малкия град се отглеждат, обучават и възпитават от хора мотивирани, отговорни и много грижовни. Традицията се спазва и днес.

Екипът, който работи в детското заведение непрекъснато се стреми да обновява и естетизира материалната среда, да бъде тя удобна, красива и функционална за всички. Има необходимите помещения и кътове за обучение, игра, труд, спорт, хранене, сън, развлечения, пространства за игра на открито и може би единствената у нас изкуствена стена за катерене в детско заведение.

Групите са 3, с деца от 2 до 7 години - умни, талантливи, любознателни.

Мисията на ДГ ”Надежда” е чрез иновативно, гъвкаво и личностно-ориентирано обучение и възпитание:

  • да изгражда у децата умения и навици за здравословен начин на живот.
  • децата да получат максимално развитие на своя потенциал и способности и възможност за безпроблемна адаптация в училище.

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.