14.03.2013 16:46

Трети национален фолклорен фестивал на любителските клубове по танци

„Болярско надиграване 2013”

  И тази година в Старопрестолния Търновград ще се проведе третия национален фолклорен фестивал  на любителските клубове по танци „Болярско надиграване 2013”. На 27.04.2013 г. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, ще се съберат десетки клубове от цяла България, които ще покажат своите танцувални умения в изиграването на автентични български хора.

Организаторите на фолклорния фестивал са: Община Велико Търново, Танцов клуб „Победа”  и Танцов клуб "Търновска Царица", чиято цел е да запазят и съхранят българското танцово изкуство. Както и през изминалите две години, така и този фолклорен фестивал „Болярско надиграване 2013” е с конкурсен характер. Фестивалът протича в два етапа:

                        1. Изиграване на две автентични български хора.

                        2. Хореографска разработка на трето хоро.

И в двата етапа имаме класиране от 1-во до 3-то място с парични награди, много подаръци и награди, както и награда от кмета на Община Велико Търново, специална награда на журито за най-многобройна група и най-атрактивна група.

Като споменахме журито, то е тричленно, съставено от доказали се специалисти-педагози в танцовото изкуство.

Искаме специално да благодарим и на спонсорите на „Болярско надиграване 2013”, които за поредна година ни помогнаха да осъществим този фестивал. А това са: „Болярка ВТ” АД, „Кармела 2000” ООД, „Венци ВТ” ЕООД, „Тремол” ООД, „Девин” АД ,”Екстрапак” ООД, „Чех-Йосиф Новосад” ООД, ”Спринк-мелница Търново„ ЕООД.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.