14.03.2014 12:00

Представяне на отворените покани за подбор на проекти по програма „Културно наследство и съвременни изкуства”

Уважаеми дами и господа,

Изключително ми е приятно да ви приветствам във Велико Търново на представяне на отворените покани за подбор на проекти по програма „Културно наследство и съвременни изкуства”.
Искам да благодаря на Посолството на Норвегия и на възможността чрез механизма на Европейското икономическо пространство да получим възможност да реализираме важни за нас проекти.
Благодаря от името на всички мои съграждани за реализираните проекти по подобряване енергийната ефективност на сградите на детски градини във Велико Търново. В тези сгради вече има много по-добра атмосфера и среда за подрастващите великотърновци.
Радостен съм от възможността днес да обсъждаме възможностите Велико Търново да кандидатства по мерките в „Културно наследство и съвременни изкуства“:

„Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство”

„Документиране на културната история”

„Достъпност на културното наследство за обществеността”

„Представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура”

Това са особено важни мерки за нас с оглед дълга, който имаме да опазваме уникалното ни културно – историческо наследство, а от друга да предоставяме най- добрите възможности на съвременните творци за създаването на тяхното изкуство.
Като благодаря още веднъж на Правителството и Посолството на Норвегия, че Старата столица е единственият град, извън София, избран за това събитие се надявам днешният форум да бъде ползотворен и да даде своите позитивни резултати за Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.